Hello Goodbye Sqilz!

Met het aannemen van de naam ‘Sqilz’ werd er een poging ondernomen een sterk merk aan te nemen om de wereld van de professionele web development te veroveren. Alle handelsnamen werden zonder probleem geregistreerd, waardoor het ready, set, go principe gestart kon worden. Nieuwe website, huisstijl et cetera werden met gepaste trots ontwikkeld. Als laatste werden de affiliatie marketing- en communicatiekanalen aangesneden. Maar wacht even, er bestaat al een bedrijf met dezelfde uitspraak…

Meteen is er begonnen alle Twitteraars via de hashtag #durftevragen te benaderen naar wat te doen in een dergelijke situatie. De antwoorden waren niet bepaald hoopgevend, maar dat was natuurlijk te verwachten. Het verlossende telefoontje heb ik met de Kamer van Koophandel gepleegd. Deze vertelden mij wie het eerst de handelsnaam registreert staat het sterkst. Helaas. Het bedrijf X had zich al in 2007 gesetteld. Sqilz pas per 1 september. Het hielp al helemaal niet mee dat ze haar merknaam geregistreerd had binnen de BeNeLux, waarbij ook nog eens Sqilz haar doelgroep én hoofdactiviteit dichtgetimmerd werd. In het verleden heb ik eenzelfde probleem meegemaakt toen ik nog in loondienst was. Ook puur op de uitspraak. En hierbij heb ik geleerd dat het bedrijf dat later komt níét sterk staat in de rechtbank.

Toch mag Sqilz blij zijn dat de bovengenoemde site, briefpapier, visitekaartjes etc nog niet geïmplementeerd en besteld zijn. Dit scheelt toch weer in de kosten. Een klein geluk bij een ongeluk dus. Nu op zoek naar een nieuwe handelsnaam. Erg vervelend maar na een maand niet onoverkomelijk. Blij dat ik er nu, en niet over 2,5 jaar achter kom, waarbij ik dan met een gesetteld bedrijf een naamsverandering had moeten doorvoeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.