Heeft de Google Panda update invloed op de vindbaarheid van mijn website?

Eind augustus heeft Google de beruchte Panda update ook doorgevoerd in de overige talen buiten de engelse taal, waaronder dus ook nederlands. Met deze update probeert Google het kaf van het koren binnen het wereldwijde web te scheiden.

Wat is Google Panda?

Google Panda is het eenvoudigst te omschrijven als een grote update op de manier van zoekresultaten indexeren door Google. Met deze update kijkt Google ondermeer naar authenticiteit van de inhoud, de meerwaarde van de inhoud voor het internet en de hoeveelheid reclame op een website. het officiële ‘zoekalgoritme’ zal Google nooit prijsgeven. Ze hebben in tegenstelling tot vorige updates wel richtlijnen voor het bouwen van webpagina’s gegeven.

Naar schatting zullen tussen de 6 en 9% van de zoekopdrachten beinvloed worden door deze update.

Hoe zit het met mijn pagina?

Als u wilt weten of de update invloed heeft gehad op de vindbaarheid van uw website, kunt u het beste zelf Google ter hand nemen. Google even naar een aantal zoekwoorden waar u tot voor kort goed door werd gevonden. Staat u nog steeds op dezelfde plaats, of zelfs hoger? Dan is er niets aan de hand en / of heeft de update juist een gunstige invloed gehad. Staat u lager of wordt uw bedrijf zelfs helemaal niet meer genoemd, dan is zaak om zo snel mogelijk aan de alarmbel te trekken. Het kan zijn dat uw website dermate gedateerd is, of dat de inhoud door Google van te lage kwaliteit bevonden. Neem voor de zekerheid even contact met ons op om een quickscan aan te vragen.

En nu?

Het is van belang dat u zich niet alleen op zoekmachine algoritmes focust, maar ook op gebruikerservaringen. Weten gebruikers mij te vinden, en nemen deze uiteindelijk ook contact met mij op? Zoekmachine optimalisatie kan hier zeker bij helpen, maar het is ook van belang dat u zelf scherp blijft in het vindbaar houden van uw bedrijf. Pas regelmatig de teksten van uw website aan, blijf actief op sociale media als Linkedin of Twitter en profileer uw bedrijf.

Conclusie: zorg voor een win-win situatie

Eigenaren van websites die willen investeren in kwaliteits inhoud, kwaliteits design en achterliggende code zullen door Google worden beloond met een goede positie. Panda is slechts één van de vele updates op het continue aanpassende zoekalgoritme.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.